utorok 1. marca 2011

Práce na vydaní knihy o červenokamenských Pálfiovcoch finišujú

Trojica kurátorov Múzea Červený Kameň pripravila na vydanie prvú knihu o červenokamenských Pálfiovcoch v slovenčine. Autormi sú Daniel Hupko, Ivana Janáčková a Jozef Tihányi.

Kniha je určená širokej laickej i odbornej verejnosti: napísaná je populárno-náučnou formou a postavená na niekoľkoročnom výskume v slovenských a moravských archívoch a zbierkach. Zachytáva posledné storočie života červenokamenských Pálfiovcov na Slovensku - obdobie rokov 1848 - 1948.




Čitateľ sa po prečítaní knihy, ktoré je doplnená bohatým ilustračným materiálom, dostane do súkromia pálfiovskej rodiny na hrade Červený Kameň a v kaštieľoch v Smoleniciach, Budmericiach, Malom Mágri a dnes už nejestvujúcom paláci v Bratislave. Drvivá väčšina fotografií uverejnených v knihe bude publikovaná prvýkrát a archívnym výskumom novozistené poznatky obohatia vnímanie dejín hradu a jeho obyvateľov.

Práce na vydaní knihy pokročili do štádia záverečných korektúr a publikáciu si budete môcť zakúpiť s najväčšou pravdepodobnosťou v apríli 2011. O jej vydaní a začiatku predaja knihy vás budeme včas informovať.

d. h.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára