nedeľa 9. októbra 2011

Dobrotami sme reprezentovali Častú na Jablkovom hodovaní v Pezinku


Momentka zo stánku cez zľahka orosený objektív Juraja T.
O tom, že história môže chutiť sa presvedčili návštevníci stánku Červenokamenského panstva na Jablkovom hodovaní v Malokarpatskom múzeu v Pezinku. V tomto celokrajskom podujatí sme v sobotu 8. 10. 2011 reprezentovali červenokamenskú a „častovskú“ kuchyňu. Na výzvu pripraviť z historických receptov jablkové dobroty sa podujali L. Branišová, M. Buttková, A. Arvayová, A. Nitschneiderová, I. Janáčková, M. Skalská, M. Tomášková, D. Hupko a M. Braniša, ktorý vyprešoval jablkový mušt „Pálfi“ – hit nášho stánku. Gurmánom u nás rozvoniaval napríklad Kolowratkin mandľový sen, štrúdľa pálfiovskej slúžky, jablkový flirt, jablkové pyté, jablková dobrota, dobrý jablkový koláč alebo poddanský posúch. Pochutili si na nich mnohí a medzi nimi i primátor mesta Pezinok O. Solga, ktorý náš stánok odporúčal aj známym.  Výťažok z predaja jablkových dobrôt pôjde na opravu kovaného oplotenia hrobu grófky A. Pálfi, rod. Kolowrat-Krakowskej. Veľmi pekne ďakujeme štedrým návštevníkom z celého kraja, ktorí prispeli na spomínanú opravu na cintoríne v Častej. Za spoluprácu ďakujeme M. Kišoňovej z Malokarpatského múzea v Pezinku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára